Skip til hoved indholdet
    Hjem Levring Børnehus

Levring Børnehus

Velkommen til Levring Børnehus

Levring Børnehus er en integreret institution for børn i alderen 0-6 år. Børnehaven har plads til 47 børn og vuggestuen har plads til 14 børn. 
Vi ligger få km fra Kjellerup i dejlige landlige omgivelser. Vi har til huse i Levring gamle skole, så vi er så heldige at have store lyse rum med plads til leg og udfoldelse samt store udendørs legearealer.

Få minutter fra Børnehuset har vi et skønt skovområde, hvor alle børn i børnehuset vil få mange gode oplevelser. Vi har det grønne flag, som er Friluftsrådets mærkningsordning, som anerkendelse for institutionens arbejde med udeliv, natur og miljø.

En fordel mere ved at vi har til huse i Levring gamle skole er at vi har let adgang til gymnastiksal. Vi har fokus på krop og bevægelse løbende over hele året. Se mere i vores årshjul.

Læs mere om Levring Børnehus

I Levring Børnehus har vi 1 vuggestue, Mariehøns og 3 grupper i børnehaven, Brumbasser, Mejser og Skovtrolde. 


Brumbasser
er for de mindste børnehavebørn, de børn der kommer lige fra dagpleje eller vuggestuen. Der mellem 6-8 børn på denne stue, og 1 fast voksen.

De spiser for sig selv og har formiddagen for sig selv. Det giver en rolig start i børnehave, da det godt kan være stor mundfuld at gå fra Vuggestue/dagpleje til børnehave.

Mejser er næste step, hvilket er der hvor man kommer hen efter brumbasserne, her vil der være ca. 14-18 børn sammen med 2 faste voksne

Skovtrolde er vores førskolegruppe, læs mere under punktet førskolegruppe.


Vi lægger stor vægt på, at børnene får en god og tryg start i både vuggestuen og børnehaven bl.a. ved at de får god tid til at lære de voksne, de andre børn og omgivelserne at kende. Vi har et tæt samarbejde med dagplejen, hvor vi besøger barnet hos dagplejen og dagplejen kommer på besøg her i Børnehuset.

Vi ved, at tryghed danner basis for, at barnet får en god og harmonisk hverdag i Vuggestuen/børnehaven. Derfor er I meget velkommen til at komme på besøg i Børnehuset inden starten. Vi vil herefter sammen planlægge, hvordan indkøringen skal foregå.

Specielle behov: Er der nogle specielle behov vedr. jeres barn så sig til. Sover barnet til middag, skal det medbringe dyne, samt evt. sut og sovedyr. Disse ting må gerne ligge fast i børnehaven. Bruger barnet ble, skal disse også medbringes. Hvert barn har sin egen kasse med bleer på badeværelset.

Husk: er der specielle sovevaner, er barnet bange for noget, skal maden skæres ud, skal en voksen med ud og tisse, så sig det til os – der er ikke noget, der er for fjollet.

Påklædning:
Det er vigtigt, at børnene er hensigtsmæssigt klædt på, så de frit kan udfolde sig ude som inde. 

Udetøj:
Da vejret varierer meget, er det vigtigt, at børnene altid medbringer udetøj der passer til årstiden. Regntøj og gummistøvler bør altid være at finde i børnehaven.

Skiftetøj:Børnene skal altid have mindst et sæt skiftetøj i kassen i garderoben.

Navn på:
Alt tøj, huer, vanter, sko, drikkedunke osv. bør være forsynet med navn. Børnehaven påtager sig ikke ansvaret for bortkomne ejendele.

Vi har et "glemt tøj skab" bag døren til den lange garderobe gang. Tjek altid om jeres barns tøj er der. Husk at fjerne snore i børnenes overtøj eller trøjer, det kan evt. erstattes med elestik eller velcro.

Tøj uden navn i kommer i "glemt tøj skabet".

Sengelinned og dyner i vuggestuen:
Forældrene medbringer selv dyner og sengelinned til vuggestuen. Forældrene står for at få vasket dette. 

Aflevering og afhentning:
Når I kommer i børnehaven er det vigtigt, at I siger goddag og farvel til en voksen, for børnehaven overtager ansvaret for barnet, så snart det er afleveret. Ligeledes er det vigtigt, at vi ved, at barnet er hentet.
Det er selvfølgelig jer som forældre, der afgør, hvor meget tid og hvor mange ritualer afleveringen må kræve. Det er dog vores erfaring, at for et barn, som har svært ved at sige farvel, bliver afskeden mindre smertefuld, hvis den gøres kort. Grib altid fat i en af os, hvis vi skal hjælpe. Har barnet været ked af det ved afleveringen, må I altid gerne ringe lidt senere og høre, hvordan det går.

Oprydning:
Hver fredag beder vi jer tømme børnenes garderobeplads af hensyn til rengøringen i børnehaven.

Vi beder jer støtte personalet i vores krav om, at børnene rydder det op, de leger med, inden de går – ude og inde. Ligeledes vil vi støtte jer forældre, hvis vi fornemmer, at børnene ikke vil med hjem, fordi de er optaget af en aktivitet.

Eget legetøj:
Børnene må som hovedprincip ikke medbringe eget legetøj i børnehaven, da det ofte giver anledning til konflikter, ”købe hinanden” eller legetøjet bliver ødelagt eller det bliver væk. Har børnene alligevel noget med, skal det ligge i garderoben.

I børnehaven afholdes der legetøjs dage, hvor børnene kan tage noget legetøj med hjemmefra som leges med. Se mere om dette under Børnehaven. 

Sygdom og fravær:
Husk at give børnehaven besked, når dit barn holder fri eller er syg. Ifølge sygdomscirkulæret må børnehaven ikke modtage syge og smittebærende børn.

Cykeldag: 
Både vuggestuen og Børnehaven har cykeldag hver den første fredag i måneden, her må man medbringe sin egen cykel, det er jer forældre der bestemmer og man må have sin cykel med, og det sker på eget ansvar, hvis man har. Børnene må ikke anvende cykelhjelm i vores børnehus. Vi har gode erfaringer med at holde cykeldag, og der sker noget nyt, når man har sin egen cykel med.

Om vinteren kan man skifte cykle ud med sin kælk, hvis der er sne.

Sundhedsstyrelsens folder omkring smitsomme sygedomme hos børn og unge.

Silkeborg Kommunes folder omkring lus

Mariehøns

I Levring Børnehus har vi en vuggestuegruppe kaldet Mariehøns. Gruppen består af børn i alderen 0 – 3 år. I vuggestuen lægger vi vægt på, at skabe et trygt miljø med rutiner, genkendelige rammer og omsorg for det enkelte barn.

Vuggestuen er ofte barnets første rigtige møde med nye og anderledes omgivelser, hvor barnet indgår i en sammenhæng med andre børn og voksne. Overgangen fra hjem til institution kan føles overvældende for mange børn og deres forældre.

Vi vil fra starten have stor fokus på at opbygge et gensidigt tillidsforhold, ikke kun med det formål at modtage barnet bedst muligt, men også for at I som forældre føler, at her bliver der draget omsorg for jeres barn. Vi mener, at det er vigtigt, at tage godt imod hvert enkelt barn, så forældrene kan tage af sted på arbejde i sikker forvisning om, at der tages hånd om netop deres barn.
Vi tilbyder efter behov og ønske 2-4 forbesøg ”legestue” for kommende børn, så at barnet såvel som forældrene, stille og rolig stifter bekendtskab med de nye omgivelser og voksne, inden barnet starter.

Det er vigtigt, at der i det daglige er en tæt dialog mellem forældre og personale i vuggestuen om barnets trivsel og udvikling, så vi alle kan understøtte barnets udvikling.

Dagligdagens gøremål er også en del af pædagogikken og en god læreproces for børnene. Det at spise, blive skiftet, puttet, være i garderoben, lege osv., er der hvor børnene også lærer og udfordres rigtig meget. Vores børn skal opleve, at vi støtter og opmuntrer dem til at have mod og lyst til livets udfordringer. Dette vil vi gøre ved at sikre alle børns deltagelse i det anerkendende fællesskab så børnene får et lærende vuggestueliv.

Opstart i børnehaven

Inden jeres barn starter i Levring Børnehave, anbefaler vi, at I besøger os sammen med barnet. I vil få en rundvisning og information om dagligdagen i Levring Børnehus og I har mulighed for at fortæller os lidt om jeres barn. Hvis jeres barn går i dagpleje, er dagplejen også velkommen til at komme på besøg inden start i børnehave. Vi oplever, at mange børn har brug for en blid start, da det godt kan være overvældende med de mange nye mennesker og indtryk.

Derfor anbefaler vi, at mor eller far bliver i børnehaven/vuggestuen sammen med barnet den første dag. De følgende 2-3 dage kan med fordel være korte. Opstarten aftaler vi selvfølgelig i fællesskab.

Sprogarbejde

Vores sprogpædagog samarbejder med talepædagogen og tosprogsvejlederen. De børn, der har brug for ekstra sprogstimulering bliver tilbudt undervisning i en mindre sproggruppe 2-3 gange om ugen. 

Legetøjsdag

Legetøjsdag er den sidste fredag i måneden, børnene medbringer legetøj med hjemmefra.

Det er jer som forældre der bestemmer om jeres barn/børn må have legetøj med.

Legetøjet skal have navn på og man har det med på eget ansvar.

Skovtrolde

Når man bliver Skovtrold, så er man ca. et år fra skolestart. Man er stor, ved man er et fantastisk barn, og begynder at se sig om i den verden, der bare venter på at blive erobret.

To gange om ugen, tager gruppen bussen ud til vores lille paradis, med skurvogn, bålplads, das, træer, å, og store naturligherligheder. Her opdager, forundres og fascineres vi, af omgivelserne, hinanden og hvad der optager en barnesjæl. Vi undersøger, snakker, samarbejder og lærer, gennem leg og opdagelse, en masse om hinanden og virkeligheden omkring os.

Vi tager i skoven fra August – uge 41 samt fra uge 8 – indtil sommerferien.

Vi laver Grønne spirer aktiviteter, er fysisk aktive, holder snitteskole, laver ”dagens opgave”, og leger, lærer, stimulerer, socialiserer og inkluderer, for ”tilsammen kan vi jo det hele”, som et klogt barn engang sagde i skoven.

Vi leger også hjemme i børnehaven, tager til fødselsdage, på bibliotek, på kulturture, besøger andre børnehaver – og skoler, når tiden sig nærmer. Vi vægter plads til glæde, fællesskab, nysgerrighed, venskaber, leg og læring, for alle børn fortjener jo en god barndom– og vi vil gerne give dem det – de er nemlig fremtiden.

AULA
I Levring Børnehus anvender vi AULA som digital kommunikationsform. Her vil I modtage forskellige informationer om hverdagen, aktiviteter og nyhedsbreve.

Når I starter her, er I oprettet som bruger og personalet vil introducere jer til den daglige anvendelse af skærmen i forhold til aflevering og afhentning m.m.

I skal selv ligge et billede på af jeres barn på AULA.  Husk altid at give besked, hvis andre skal hente jeres barn. Det er jeres ansvar at trykke ind og ud på skærmen. Vi tjekker flere gange i løbet af dagen om børnene er til stede eller taget hjem. Vi vil gerne, at børnene ikke selv betjener skærmen, da det er vigtigt at den er rigtig ajourført.

Den hvide tavle i gangen
Vær opmærksomme på husets opslagstavle i gangen. Her vil der stå informationer, der er vigtig for alle. Det kan være referater fra forældrebestyrelsen m.m.

Ophæng
I vil også opleve et ophæng fx, med tilmeldingsfrister i ny og næ fra børnehuset eller aktivitetsudvalget.

Vi ønsker et godt og åbent forældresamarbejde med jer. Det er vigtigt med en god dialog om jeres barns trivsel og udvikling, og I er vores vigtiest samarbejdspartner. Vi vil løbende holde jer orienteret om jeres barns hverdag og trivsel i Børnehuset. Vi er åbne for spørgsmål og forslag fra jer forældre, og vi vil altid sætte tid af til en samtale, hvis der skulle være behov for det. Snak i garderoben, hen over børene, vil vi gerne henstille til, at det bliver på det møde vi finder tid til.

Vi vil gerne opfordre jer til at komme til os, hvis der er noget I undre jer over, er glade for eller utilfredse med. Vi vil gerne lytte til jeres holdninger, ønsker og behov og vil i dialog finde fælles løsninger.

Det er vigtigt for os, at I som forældre føler jer trygge og hjemme i huset. Det har nemlig stor betydning for jeres barns trivsel hos os, at I som forældre viser, at det er et rart sted at være. I er som forældre derfor også altid velkommen til at tilbringe en dag sammen med jeres barn, hvor I på tæt hold kan opleve hverdagen i huset.

Vi afholder opstartsmøde med forældre til nye børn både i børnehave og vuggestuen. På dette møde aftaler vi bl.a. en plan for indkøringen.

I vuggestue tilbydes i en 3 mdr. samtale

I vuggestue og børnehave afholdes der fokusmøder i forbindelse med trivselsvurderingerne.

Ved overgangen til skole afholdes der førskolesamtaler i januar inden indskrivning.

Morgenmad

Morgenmaden er ikke en del af kostordningen.

Børnehuset tilbyder morgenmad i tidsrummet fra kl. 6.15-7.00 til de børn, der har behov for at møde tidligt. Vi tilbyder havregryn, rosiner og minimælk samt rugbrød m. smør eller smøreost. Vi vil gerne bede jer om ikke at give børnene morgenmadsprodukter med hjemmefra. 
Morgenmaden foregår i vuggestuen.

Formiddagsmad kl. 9:00

Til formiddagsmad får alle børn et lille måltid bestående af frugt, grønt, brød, tykmælk, grød eller lign.

Frokost kl 11:00

Til frokost får alle børnene mad. Vores kok serverer hver dag et sundt måltid mad, der bestå af rugbrød med forskelligt pålæg 2-3 gange er det en lun ret eller varm mad.
Se under Kost - og måltidspolitik. Vuggestuebørnene får mælk til maden og børnehavebørnene tilbydes vand.

Børnene opfordres til at drikke vand i løbet af dagen.

Eftermiddagsmad kl. 14:00

Til eftermiddagsmad får alle børn et lille måltid bestående af frugt, grønt, juice, smoothie og brød eller lign.

Der købes ind efter sæson, for at få flest mulige varer økologiske. I få tilfælde anvendes konventionelle fødevarer i stedet for økologisk, hvor økologisk ikke kan skaffes.

I 2017 gik Silkeborg Kommune i gang med at implementere samarbejdsmodellen ”Trivsel på tværs”. Formålet er at sætte endnu mere fokus på alle børns trivsel. Det betyder, at vi to gange om året trivselsvurdere alle børn i alderen 0-6 år. Hvis jeres barn kommer i gul eller rød position, vil vi indkalde til et fokusmøde. Ved fokusmødet med børn i rød position, deltager en række tværfaglige samarbejdspartnere, det kan f.eks. være vores talepædagog, psykolog, sundhedsplejerske eller socialrådgiver. I kan på Silkeborg Kommunes hjemmeside læse mere om Trivsel på tværs.

Vi har i Levring Børnehus (igen) modtaget Det Grønne Flag for vores arbejde med naturen i hverdagen.

Vi har i løbet af året arbejdet målrettet med, at øge børnenes nærhed til naturen via hverdagsaktiviteter, der involverer naturen. Således har børnene aktivt deltaget i en masse gode og udfordrende aktiviteter i forbindelse med de temaer vi har valgt at arbejde med.
Temaerne har bl.a. drejet sig om sanseoplevelser, klima og jagt. I alle aktiviteter har naturen spillet en væsentlig rolle og det er på den baggrund vi har modtaget Det Grønne Flag.

Det Grønne Flag-Certifikat

Det Grønne Flag i Levring Børnehus

Det pædagogiske tilsyn er ét ud af flere tilsynsformer i Dagtilbud i Silkeborg Kommune. Det pædagogiske tilsyn udføres af forvaltningen både i kommunale, selvejende og private daginstitutioner.

Det pædagogisk tilsyn har to overordnede funktioner; at kontrollere og udvikle den pædagogiske kvalitet i dagtilbuddet. Rammen for pædagogisk tilsyn i Silkeborg Kommune udarbejdes af forvaltningen, således der er sammenhæng med de fælles kommunale indsatser daginstitutionerne arbejder med.

I de kommunale daginstitutioner udføres tilsynet hvert år i skiftende børnehuse. Hermed sikres, at alle børnehuse får minimum et tilsyn hvert andet år. Tilsynsrapporterne for de kommunale institutioner vil efter tilsynet blive offentliggjort på deres lokale hjemmesider.

Se seneste tilsynsrapport for Levring Børnehus 

Tilsynsrapport

Vil du vide mere så se øvrige materiale vedrørende tilsynet

Baggrund for det pædagogiske tilsyn

Find årshjulet for Levring Børnehus her: Årshjul - Levring Børnehus

Daginstitutionen Kjellerup-Levring

En institution i Silkeborg Kommune

Kontakt